نمونه سازی با تکنولوژی DLP
از چاپگرهای سه بعدی با تکنولوژی dlp برای ساخت نمونه هایی با دقت بالا در صنعت طلاسازی، دندان پزشکی و برخی از صنایع که از نمونه پرینت شده به عنوان نمونه ای که در قالب گچی یا سرامیکی قرار می گیرد، استفاده می شود.
از جمله مزایای این تکنولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دقت بسیار بالا در ساخت (حداکثر 5 میکرومتر ).
- سرعت بالای چاپگرهای سه بعدی در تولید نمونه اولیه.
- استفاده از رزین هایی که قابلیت casting دارند ( مورد استفاده در صنعت ریخته گری دقیق ).
- صافی سطح بسیار مناسب و دقیق.
مواد مصرفی پرینتر با تکنولوژی DLP
مواد مصرفی این چاپگرهای سه بعدی به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:
گروه اول: رزین های صنعتی که از استحکام بالایی برخوردار هستند و در مقابل حرارت دوام بالایی دارند.
گروه دوم: رزین های ریخته گری (castable) مورد استفاده در این نوع از پرینترهای سه بعدی که از استحکام کمتری برخوردار بوده و در دمای پایین تری ذوب می شوند که این قابلیت به عنوان خاصیت اصلی این مواد در ریخته گری دقیق استفاده می شود. مورد استفاده این رزین ها در ریخته گری دقیق به این شکل است که نمونه پرینت شده مستقیم در داخل سیلندرهای ریخته گری دقیق قرار گرفته و بعد از وکیوم شدن ( بسته به نوع قالب گیری) و خشک شدن گچ یا سرامیک، کل قالب حرارت داده می شود تا نمونه پرینت شده، بسوزد و از بین برود و قالب آماده ریخته گری شود. در مرحله آخر نیز فلز مورد نظرمثل طلا یا نقره ، ذوب شده و در سیلندر ریخته می شود. البته از نمونه های چاپ شده با رزین های صنعتی نیز برای ساخت قالب های لاستیکی یا سیلیکونی نیز استفاده می شود و بعد در قالب لاستیکی موم ریخته می شود و در نهایت ، نمونه مومی برای استفاده در سیلندر ریخته گری بکار می رود.
تفاوت تکنولوژی dlp با تکنولوژی sla
در تکنولوژی dlp ،منبع نور به تمام سطح مخزن پلیمر از رزین های پلیمری در یک تک حرکت اعمال می شود. به طور کلی ساخت آن نسبت به تکنولوژی های SLA بسیار سریع تر و دقیق تر می باشد و قطعات تولیدی توسط آن از وضوح بالایی برخوردار هستند. شباهت این روش با SLA ها، در ملزومات ساختارهای پشتیبانی پس از پخت است. یکی از مزایای تکنولوژی dlp این است که عمق کمی از مخزن مواد رزین مورد نیاز است که این خود باعث تسهیل در روند تولید و به طور کلی پایین آوردن هزینه و کاهش ضایعات تولید است.
دقت پرینت و نوع پرینت لایه ها و سرعت پرینت :
تکنولوژی SLA از 50 تا 150 میکرومتر توسط لیزر پیکسل به پیکسل، بسته به پیچیدگی طرح متفاوت است.
تکنولوژی DLP از 5 تا 50 میکرومتر توسط تابش نور به طور یکجا ثابت است و به پیچیدگی طرح یا تعداد نمونه ها بستگی ندارد.